Gezamenlijke verklaring niet-veranderen van levothyroxine producten

Weet je van wanneer deze verklaring is? Van 8 december 2004. En blijkbaar is het belang van deze verklaring nog steeds niet doorgedrongen in onze contreien. Substitutie van levothyroxine - met alle vervelende gevolgen van dien - vindt nog steeds plaats.

AACE, TES, ATA 

Patiënten moeten het liefst worden behandeld met een levothyroxineproduct van hetzelfde merk. Als het merk levothyroxine-medicatie wordt gewijzigd, hetzij van het ene merk naar het andere merk, van een merk naar een generiek product, of van een generiek product naar een ander generiek product, moeten patiënten opnieuw worden getest door serum-TSH binnen zes (6) weken te meten. Aangezien kleine veranderingen in de toediening van levothyroxine significante veranderingen in de TSH-serumconcentraties kunnen veroorzaken, is nauwkeurige TSH-controle noodzakelijk om mogelijke nadelige effecten te voorkomen. 

Tips voor patiënten 

Gebruik tijdens jouw behandeling hetzelfde merk schildkliermedicatie. Schildklieraandoeningen vereisen vaak levenslange therapie en kunnen het beste worden beheerd met een consistente en nauwkeurige behandeling met hetzelfde merk schildklierhormoon. Je arts kan jouw dosis schildklierhormoon wijzigen, maar het merk van jouw schildklierhormoonmedicatie moet bij voorkeur altijd hetzelfde blijven. 


Als je naar de apotheek gaat, verander het merk van je schildkliermedicatie niet zonder je arts te raadplegen. Schakel niet over van het ene merk schildkliermedicijn naar het andere, van jouw merk schildkliermedicatie naar een ander merk of naar een generiek product, of van het ene generieke product naar het andere zonder eerst je arts te raadplegen. Herhaal bloedtesten en bezoek aan je arts kan nodig zijn, en je dosis moet mogelijk worden aangepast als je schildkliermedicatie wordt gewijzigd of als je overschakelt op een generiek product.

Schildklieraandoeningen vereisen vaak levenslange therapie en kunnen het beste worden aangepakt met een consistente en nauwkeurige behandeling. Als de apotheker voorstelt van merk te veranderen of een generiek product aanbeveelt, moet je ook je arts raadplegen. Jouw verzekeringsmaatschappij betaalt mogelijk niet de kosten van een merkgeneesmiddel of vraagt ​​een hogere eigen bijdrage als je een specifiek merkgeneesmiddel wilt. Regelmatige bloedtesten en bezoeken aan je arts kunnen nodig zijn, en je dosis moet mogelijk worden aangepast als je schildkliermedicatie wordt gewijzigd in een ander merk, een generiek product of een ander generiek product.


Reacties