Hoe zit dat met parallel import van Euthyrox?

Op het SCHILDKLIERFORUM  is onderwerp van gesprek dat gebruikers van Euthyrox hun tabletten krijgen in doosjes met een andere taal of in andere strips. Het blijkt hier te gaan om parallelimport uit onder andere Polen, Roemenië en Tsjechië.

Meestal zijn de fabrikant en samenstelling van het
parallelimportproduct dezelfde als die van het Nederlandse product

Als je wilt weten hoe dat is met jouw Euthyrox? Vul Euthyrox in als productnaam in de geneesmiddeleninformatiebank van het CBG. Als je op zoek drukt, kom je op een pagina met een overzicht van doses en registratienummers (RVG) Euthyrox.

Als voorbeeld is nu verder gezocht met een RVG-nummer. Op de oude website van het CBG zag het er uit zoals de afbeelding. Dat blijkt te gaan om Euthyrox afkomstig uit Roemenië. Volgens de patiëntenbijsluiter is Eureco-Pharma B.V. registratiehouder/ompakker en Merck fabrikant.

Omdat een parallelimportproduct geen eigen SmPC heeft, wordt de SmPC van het referentieproduct getoond. Bepaalde productkenmerken (o.a. hulpstoffen) van het referentieproduct kunnen verschillen van die van het parallelproduct, zie ook de disclaimer in het zoekscherm. Productkenmerken van het parallelproduct staan in de patiëntenbijsluiter.


Bron: CBG-MEB


Reacties